Shanks

Shanks

De stormachtige ontwikkelingen binnen de afvalbranche aan het einde van de vorige eeuw zijn echter ook aan Vliko niet ongemerkt voorbij gegaan.

Immers, de voor Europa normstellende wetgeving, gekoppeld aan de compactheid van de Nederlandse markt, de goede infrastructuur en de bestaande kennis m.b.t. recycling, maakten Nederland eind jaren 80 tot een ideale “springplank” voor de Europese expansie van grote Amerikaanse milieubedrijven zoals het Amerikaanse Waste Management.

Diverse bedrijven in Nederland, waaronder Vliko B.V., werden door Waste Management overgenomen. Mede door overnames door andere partijen in de markt begon de segmentatie van de Nederlandse afvalmarkt, waarbij schaalvergroting als ontwikkeling één van de belangrijkste kenmerken werd.

Om diverse strategische redenen hebben de Amerikaanse bedrijven eind jaren ‘90 de Europese markt verlaten en zich wederom op hun thuismarkt gericht. Waste Management verkocht al haar Nederlandse bedrijven in 2000 aan Shanks Group Plc, een aan de beurs van Londen genoteerde onderneming en de grootste milieudienstverlener van het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is Shanks gevestigd als Shanks Nederland B.V.

Hiermee werd Shanks Nederland B.V. direct één van de grootste particuliere milieudienstverleners van Nederland.

Onder de paraplu van Waste Management en Shanks Nederland B.V. kreeg Vliko B.V. als regionale dienstverlener de beschikking over meer armslag voor research en development, waardoor unieke dienst- en productcombinaties in de markt gezet konden worden. Een grote diversiteit aan afvalstromen kunnen aan het loket van Vliko B.V. georganiseerd en gecoördineerd worden. 

Bezoek de website van Shanks.

Op onderstaande landkaart kunt u de bedrijven en locaties van Shanks in Nederland zien. Klik de stippen aan om te zien welk bedrijf het is. U kunt dan ook direct naar de internetsite van het bedrijf.