Van Tuijl koopt nieuwe glasrecyclinginstallatie

Van Tuijl koopt twee nieuwe optische scheidingsinstallaties, ter vervanging van verouderde machines. Hiermee wordt zowel het glas recyclingrendement als de recyclingcapaciteit, verder vergroot

Van Tuijl, onderdeel van Shanks Nederland, verwerkt op haar locatie in Gameren ingezameld glas tot zogenaamde glas cullets. Deze cullets worden door glasfabrieken gebruikt als grondstof voor de productie van nieuwe glazen producten als bierflesjes en glazen potten.

De glasrecyclinginstallatie van Van Tuijl gebruikt diverse moderne technologieën om het glas zo goed mogelijk te scheiden en een zo zuiver mogelijke grondstof te leveren. Optische scheiders spelen hier een belangrijke rol in. De nieuwe scheidingsinstallaties zijn voorzien van de meest moderne en ‘state of the art’ optische scheidingstechniek.

Door deze nieuwe moderne optische scheiders, kan Van Tuijl de kwaliteit van de produceerde grondstof én de recyclingcapaciteit verder verhogen. De optische scheiders worden, met bijbehorende randapparatuur en machines, medio mei van dit jaar turn key opgeleverd.

Damy Story, Regional Director van Shanks Nederland, zegt: “Ik ben erg blij dat we deze vernieuwing van onze glasrecyclingcapaciteit nu inzetten. Het bevestigt de prominente positie die Van Tuijl heeft in de nationale en internationale glasrecycling markten en is een mooi voorbeeld van hoe we onze visie om meer te maken van afval, in de praktijk waarmaken. Tegelijkertijd sluit het perfect aan op de inspanningen die we dagelijks leveren om een juiste kwaliteit en leverbetrouwbaarheid aan onze klanten te bieden.”

De optische scheiders Mogensen MSort AX 1223 De optische scheiders Mogensen MSort AX 1223