Hout

Houtafval is onder te verdelen in drie verschillende soorten:

Hout-A
Hout-B
Hout-C

Inzamelmiddelen

Om het inzamelen van houtafval "op maat" vlot en veilig te laten verlopen, en scheiding van afvalstoffen te ondersteunen is een breed scala van inzamelmiddelen en methodieken beschikbaar. Onze medewerkers adviseren u graag over welke inzamelmiddelen in uw situatie het beste zijn

Transport en overslag

De synergie op gebied van logistiek tussen de samenwerkende Shanks-bedrijven is modern en goed georganiseerd. Het ruime wagenpark bestaat uit diverse vrachtwagens en goed opgeleide chauffeurs die gebruik maken van moderne communicatiemiddelen.

Niet alleen over de weg, maar ook over het spoor en over het water worden grote hoeveelheden bedrijfsafval vervoerd. Shanks beschikt over uitstekende ontvangstmogelijkheden voor de diverse transportvormen en deze behoren qua infrastructuur en inrichting tot de meest complete depots van Europa. Zowel voor transport over de weg, over het spoor en over het water.


Behandeling, bewerking en verwerking

Zowel hout A als B kan na verwerking worden toegepast als secundaire grondstof in de houtvezel- en spaanplaatindustrie en als brandstof in onder meer bio-energie centrales.

Vliko heeft dan ook eigen verwerkingsmogelijkheden voor o.a. (schoon) puin, papier en kunststof die onderdeel van de bedrijfsvoering zijn, inclusief professionele inzameling en eigen verwerking van gevaarlijke afvalstoffen. Bij Vliko dus geen standaard procedures, maar wel de juiste oplossingen voor behandeling, bewerking en verwerking van uw houtafval.

Totaalpakket

Vliko en de overige Shanks-bedrijven bieden u totale dienstverlening op het gebied van inzameling, reiniging, transport en verwerking van afvalstoffen.

Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden.